Individueel ontwikkeltraject voor vrouwelijke professionals van 40+

Waarom voor vrouwen vanaf ongeveer 40 jaar?

Als vrouw ervaar je de periode vanaf je 40e vaak als een kantelpunt. Je bent min of meer gesetteld, al dan niet met partner en kinderen, de loopbaan heeft vorm gekregen, er zijn vaste patronen. Een levensfase waarin veel moét.
Misschien voel je je overspoeld door alles wat het leven van je vraagt en de eisen die je omgeving aan je stelt. Of die je jezelf oplegt. Midlife-vragen komen op. Zit ik in een groef? Hoe kom ik daaruit? Hoe vind ik een beter evenwicht?

Wat ook een rol gaat spelen, is de veranderende hormoonbalans na je 40e, uitmondend in een nieuwe periode van onrust en onbalans rond je 50e: de overgang, met vaak de nodige impact op het werkleven.

De ervaring dat het leven minder maakbaar blijkt dan we dachten kan ons meer stress geven dan gezond is. Het is niet eenvoudig om als schipper aan het stuur van je leven te staan, je eigen koers uit te zetten en waar nodig bij te sturen. En tegelijk is het niet heel moeilijk, als je eenmaal ziet hoe het kan. Daarbij kan ik je helpen.

Support 

Merk je dat je iemand nodig hebt om uit te helpen zoeken wat er speelt, en handvatten te krijgen voor het beter balanceren?
Ook jij kunt de kunst van het schipperen leren. Door tijdig support te vragen is overbelast raken, overspanning of een burn-out vaak nog te voorkomen.

Wat het traject je brengt

 • Een samenhangend overzicht van wat er in jouw leven speelt op de gebieden: fysiek, sociaal, mentaal, zingeving en werk.
 • Inzicht op waar je wel en niet invloed hebt in je privé- en je professionele leven.
 • Meer grip op jouw ‘persoonlijke recept’. Wat zijn je sterke punten, wat je valkuilen, hoe kun je hier meer regie op voeren?
 • Praktische handvatten voor omgaan met het onvermijdelijke gedoe in het leven.
 • Weten wat je kunt doen om meer vreugde en voldoening in je leven te creëren, en de eerste stappen daarin te maken.

Hoe ziet het traject eruit?

 • Kennismaking: een telefonische 'klikgesprek' van ong. een halfuur om kennis te maken en af te stemmen: wat speelt er, waar zou het traject toe moeten leiden?
 • Bij een wederzijds 'ja' krijg je een voorbereidingsopdracht en gecertificeerde test op basis van de Big Five, die wordt vertaald naar werk- en privécontext.
 • Startsessie waarin de testuitslag en voorbereiding worden gelinkt aan de persoonlijke doelen.
 • Vier vervolgsessies van één uur in onze prettig ingerichte, goed geventileerde werkruimte. Online kan ook, of wandelend in het park vlakbij. De eerste gesprekken hebben een korte tussentijd, daarna zitten er meerdere weken tussen.
 • Na elke sessie wordt in overleg een oefenopdracht voor de alledaagse praktijk afgesproken.
 • Afrondend gesprek.

Dit individuele ontwikkeltraject draait om persoonlijk leiderschap voor vrouwelijke professionals in deze veeleisende levensfase, en helpt je om keuzes te maken bij het balanceren.

Het traject kan zowel via de werkgever / met opleidingsbudget worden geregeld, als in particuliere opdracht.


ERVAREN BEGELEIDER

Marret Kramer heeft lange ervaring in het begeleiden van professionals binnen veranderingsprocessen in allerlei organisaties, als teamcoach en als trainer op het gebied van persoonlijk leiderschap 
GEZONDE WERKNEMER

Dit traject past goed in het kader van burn-out- preventie en duurzame inzetbaarheid 
INVESTERING

Intensief individueel traject: 
-telefonische kennismaking
-opdracht en test
-startsessie 
-vier vervolgsessies
-afrondingsgesprek
Totaal 1.675 euro (ex btw, particulier inc. btw)