Workshop 'Schipperen is levenskunst'

Op aanvraag kan deze workshop zowel incompany als particulier worden georganiseerd.

Voor wie?
Voor maximaal zes vrouwen vanaf ongeveer 40 jaar die individueel en als groep aan de slag willen om beter te leren schipperen - voor een leven dat meer om willen dan om moeten draait. 

In twee dagdelen krijg je op een interactieve manier en via persoonlijke opdrachten inzicht en handreikingen om de gewenste koerswijziging in te gaan zetten.
Wat het je brengt

  • Zicht op je ‘persoonlijke puzzel’: hoe zit het bij jou op de levensgebieden Fysiek, Sociaal, Mentaal, Zingeving en Werk? 

  • Op basis van sociaal-wetenschappelijke inzichten krijg je praktische handvatten aangereikt om in beweging te komen in je alledaagse werk- en privéleven. 

  • Daardoor ga je meer ruimte creëren voor voldoening, vervulling en vreugde.
Hoe?

-Vooraf maken we een half uur individueel kennis met elkaar via beeldbellen en bespreken we wat je verwacht van de workshop.

-Je krijgt een kleine voorbereidingsopdracht.

-Op dagdeel 1 breng je de situatie in jouw levensgebieden in kaart door onderscheid te maken tussen “wat moet ik?”, “wat wil ik?” en “hoe wil ik me voelen?”

-Tussen de twee sessies in gaat ieder thuis aan de slag om een begin te maken het vertalen van de opbrengst van dagdeel 1 naar de persoonlijke doelen en gedragsintenties. Hierover kan zo nodig telefonisch worden gespard met de begeleider.

-In dagdeel 2 is de 'tussenopdracht' het uitgangspunt voor het praktisch maken naar de eerste stappen in het alledaagse leven. Wat betekent dat voor keuzes op je werk en thuis en wat heb je daarvoor nodig?

-Ten slotte een afsluitend online één-op-ééngesprek van een half uur.


Enkele reacties van eerdere deelnemers

“Ik wilde de workshop doen vanuit de behoefte scherp te krijgen waar ik echt naar verlang (zowel werk als privé), hoe ik daar grip op kan krijgen, het vorm kan geven en bereiken. Ik ervoer het als een veilige haven met toffe vrouwen onder bezielende en inspirerende begeleiding van Marret.”

“De interesse in elkaar, de ontspanning tussendoor, de humor, de vrijheid die je voelt je gedachten te delen, maken dat het vanbinnen begint te stromen, zodat je steeds scherper krijgt wat je voelt en wat je wilt.”

“Na afloop voel je je een vollediger mens: blij, energiek, vol vertrouwen. Het bracht me een enorme dosis energie en inspiratie. Zin om direct aan de slag te gaan met het verwezenlijken van mijn verlangens en voornemens. En vertrouwen dat het allemaal goed komt en dat het leven nog veel (nieuws) te bieden heeft, en ik het leven. Ik kan het iedereen aanbevelen!”

DESKUNDIGE BEGELEIDING
Marret Kramer heeft lange ervaring als begeleider van diverse veranderingsprocessen in allerlei organisaties. Ze begeleidde workshops op het gebied van persoonlijk leiderschap, gecombineerd met ‘levensloop-issues’ zoals midlife. Was mede-initiatiefnemer van lezingenreeksen en workshops voor vrouwelijke professionals in de overgang.
BURN-OUTPREVENTIE

In het kader van burn-outpreventie en/of duurzame inzetbaarheid kan de workshop ook door organisaties en bedrijven worden geboekt. 

Het kan desgewenst deels in werktijd, deels in eigen tijd gepland worden. Een dagdeel op vrijdagavond is mogelijk.

INVESTERING
Per groep 5600 euro voor afstemming, voorbereiding en uitvoering.

Vanwege CRKBO-registratie kunnen wij opleidingskosten desgewenst btw-vrij aanbieden. Particuliere prijs in overleg.

Wie opleidingsbudget tot haar beschikking heeft, kan dat mede hiervoor gebruiken.