Onze filosofie: integratie van levensgebieden en 'practice makes progress'

Onze aanpak is integratief. Want het is onze overtuiging en ervaring (zowel professioneel als persoonlijk) dat duurzame ontwikkeling voortkomt uit aandacht voor de breedte van ons menszijn. Uit acties op de fysieke, mentale en sociale levensgebieden. En daarbij ook aandacht te geven aan zingeving, betekenisgeving of ‘purpose’. Want dat is een voedingsbron voor je persoonlijke en professionele leven.

Omdat het gaat om denken, voelen en doen zijn praktische opdrachten – uiteraard in samenspraak met elkaar - tussen de sessies door ook een belangrijk deel van onze trajecten. We geloven niet in de uitdrukking 'perfect makes progress' maar hechten aan de variant ervan: ‘practice makes progress’.


Met 'Purpose & Pleasure' richten we ons met name op twee doelgroepen:

1 Schipperen is levenskunst - voor vrouwelijke professionals van 40plus:

Veel van deze vrouwen ontdekken rond hun 40e dat een vol leven (te) veel van hen vraagt. De focus verandert, verlangens sluimeren. Hoe maak je daar ruimte voor, zowel in je persoonlijke als in je werkleven, zeker als je ook nog last krijgt van opspelende hormonen (wat je misschien liever zou ontkennen)?

Marret Kramer maakte zelf deze zoektocht ook, ontdekte wat wel en niet werkte en hoe helpend het was om het er ook op het werk over te hebben. 'Purpose & Pleasure' vraagt in deze levensfase om de kunst van het schipperen - zowel in de zin van 'aan het stuur staan' als in de zin van 'laveren en bijsturen'.

Veel van ons gedachtegoed is verwoord in het boekje dat Marret Kramer schreef over de kunst van het schipperen, en dat zes drukken kreeg

Naar het boek

P&P VOOR VROUWELIJKS PROFESSIONALS VAN 40+

2 Purpose at Work voor jonge professionals:

We begeleidden o.a. zeven jaar lang het Junior Leadership Programme van het internationaal werkende bedrijf Van Oord, en merkten dat winstmaximalisatie en groei voor deze doelgroep vaak niet meer als motivator werkt om zich te verbinden met hun werk of organisatie. Wat wél werkt is het kunnen bijdragen aan een positieve maatschappelijke impact, aan innovatie, aan het verminderen of oplossen van problemen.

Hoe stem je jouw loopbaan dan af op het leven dat je wilt leiden? Welke reis wil je maken en hoe houd je koers als werk, overtuigingen, liefde, gezin en praktische zaken vechten om voorrang? Hoe breng je alles in een beter werkende balans, zodat je meer voldoening gaat ervaren omdat je vanuit eigenheid en talenten bijdraagt aan iets groters dan jouzelf?

Door een open en veilige ontwikkelplek te bieden, gaan wij met professionals op zoek naar hun drijfveren. Om hen vandaaruit te begeleiden bij het uitstippelen van doelen en een koers die bij hen past waarbij ze het best hun bijdrage kunnen leveren.

P&P VOOR YOUNG PROFESSIONALS