Artikelen met de tag

leiderschap

Op verzoek van Optimist Media schreef ik een column met een pleidooi voor woede. Kracht van kwaadheid?? Hoe dan, kwaadheid is toch niet goed? Horen we niet tot 10 te tellen en te kalmeren? Moeten we woede niet loslaten als we een hoger doel willen dienen? Woede past toch niet in een leven met 'purpose & pleasure'? Ik ging naar de lezing 'Van woede naar hoop' en leerde. (klik op foto)

'Follow your curiosity' was een interactieve online ontmoeting met Elizabeth Gilbert. Volop bezig met het vormgeven van een nieuw programma rond Purpose & Pleasure, werd ik getroffen door haar visie op Purpose: ze deed er zo ontspannen over, maakte het klein, het ligt voor het grijpen eigenlijk. Wat een prettige benadering, zo in contrast met de soms verheven taal over Purpose die her en der leest. (klik op foto)

De ironische wens 'May you live in interesting times' was het thema van een van de vorige Biënnales in Venetië, verbeeld in reflecties op o.a. het vluchtelingenvraagstuk en de groeiende ongelijkheid in de wereld. Toen we nog onwetend waren van een komende ontwrichtende pandemie of een oorlog in Oekraïene. Tot zover de 'interesting times' op wereldschaal. We ervaren die de afgelopen jaren bijna allemaal ook individueel en in kleinere verbanden; economisch en psychologisch. (klik op foto)

De afgelopen jaren vroegen veel van ons vermogen om te schipperen. Op de woelige baren van de pandemieperiode vaker dan anders uit ons evenwicht. In de naweeën ervan hervonden we dat meer of minder wankelend weer. “Juist nu heb ik het nodig de vuurtoren te blijven zien om goed te blijven koersen” schreef een van onze deelnemers die er veel moeite mee had. “Om bewust contact te maken met mijn waarden in het leven van alledag, ook als ik boos of rot voel”. (klik op foto)

Dé verrassing van het uitbrengen van mijn boekje ‘Schipperen is levenskunst. Persoonlijk leiderschap in roerige tijden’, was niet alleen dat het zo veel gelezen zou worden, maar ook dat er opeens coachingsvragen van lezers kwamen. Zoals deze: een privébericht op LinkedIn van Lonneke, een midveertiger. (klik op foto)